Hundredvis af gratis møbler doneret i Aalborg Kommune

Den 18. maj donerede 3R Kontor flere hundrede møbler til to skoler og en boldklub i Aalborg Kommune. Donationen af reoler, borde, sækkestole og sofaer var ikke kun til gavn for modtagerne. Det er også en bæredygtig løsning, som gavner også miljøet ved, at udfylde et møbelbehov, der ellers have krævet produktion af nye møbler.

Det er gennem 3R Kontors Donationsnetværk, at møblerne fandt deres vej til boldklubben Viking Als, Vaarst-Fjellerad Skole og Gandrup Skole. Donationsnetværket nærmer sig 700 medlemmer, der har skrevet sig op til at modtage en mail, når 3R Kontor for mulighed for at donere møbler væk.

Donationsnetværkets koncept er baseret på, at 3R Kontor videreformidler møbler for deres samarbejdspartnere. Møbler som ellers bliver sendt til destruktion. Denne donations gratis møbler kom fra Scandic Hotel, ejet af ATP Ejendomme. Her blev 3R kontor hyret til at tømme det gamle hotel for inventar. De møbler 3R Kontor ikke kunne gensælge, blev doneret væk. Det er en non-profit aftale til glæde og gavn for såvel giver og modtager som for 3R Kontor og miljøet.

Direktør i ATP Ejendomme, Michael Nielsen, udtaler sig om donationen:
– ATP må ikke donere medlemmernes værdier bort, men alternativet var at køre inventaret til destruktion, og det ville være en stor udgift for os. Ved at sælge det, der kan sælges, har vi fundet en løsning, hvor vi slipper for at smide gode ting ud, hvor andre kan få glæde af det brugbare inventar samtidig med, at vi sparer penge. Det giver rigtig god mening.

På dagen var direktør Steffen Høgh med ude og levere møblerne på Gandrup Skole. Der var et interessant besøg med tid til rundvisning i skolens læringsmiljøer, og ikke mindst dejligt at opleve, hvilken glæde de gratis møbler bragte både store og små.

Viceskolelederen, Anni Pedersen, var stor tilhænger af konceptet:
“Det er jo helt vildt dejligt at få lov til at få så mange gode ting – helt gratis. Nu får vi mulighed for at prøve en masse møbler af, og se, hvordan de virker ude i klasserne. Det er rigtig spændende”.

TV2 Nord besøgte også Gandrup Skole for lave indslag om donationen. Indslaget kan du se herunder: