I 2013 slog Tobias Grotkjær Elmstrøm dørene op til sit eget kontor. Som en af Danmarks yngste advokater tog han springet og åbnede sin egen praksis. Drevet af et ønske om at skabe noget og samtidig gøre en forskel.

De fleste nyuddannede advokater knokler i årevis for til sidst at blive partner i et advokatkontor. Bag sig har de masser af år med hårdt arbejde med opgaver som er tillokkende primært på grund af pengene og cv’et. Der er gået tid med at bygge sit navn og værd op – og typisk med store erhvervskunder som skal plejes med netværksarrangementer og god mad og vin.

Sådan ønskede Tobias Grotkjær Elmstrøm ikke at fungere som advokat. Eller leve sit liv. Og derfor tog han skridtet og åbnede i august 2013 sit første eget kontor placeret i Skolegade midt i Aarhus. Kerneydelsen var og er køb af fast ejendom, testamente, erstatningsret samt udlændingeret.

Han fortæller, ”for mig er det ønsket om at gøre en forskel, som driver mig. Jeg går hver dag på arbejde glad, stolt og samtidig ydmyg over det, som jeg har skabt på så kort tid. Både en solid forretning som yder en rigtig god service – og de arbejdspladser som følger med en sund virksomhed”.

Han fortsætter og fortæller at store værdier og materielle goder ikke interesserer ham. ”Det som er værdifuldt for mig, er at kunne stå op hver morgen og se mig selv i øjnene. Fordi jeg ved, jeg gør det godt og møder alle hvor de er. Høj som lav. Og altid i øjenhøjde”.

Nye roller men uændret fokus

I april måned 2014 overtager Tobias Grotkjær Elmstrøm advokatkontoret Per Lignell i Hørning. Med det fulgte også nye opgaver og en anden rolle. Ekspansion og succes betyder, at han i dag fungerer både som advokat og daglig leder.

”Jeg trives godt i rollen som leder og ser en fornem opgave i at møde mine medarbejder og kollegaer på samme ydmyge måde, som jeg møder mine kunder”. Du kan dog også møde Tobias i køkkenet eller høre ham bestille kontorartikler – fordi hierarki i hans optik ofte er begrænsende.

Han fortsætter og fortæller, ”selvfølgelig har jeg også brug for stadig at have advokatopgaver. Dels for at bevare fornemmelsen, dels for at holde mig opdateret med lovgivningen – og fordi det er i den rolle, jeg især kan gøre en kæmpe forskel for de svageste i samfundet”.

Og det er netop de svageste som har første prioritet hos Grotkjær Elmstrøm. De fleste advokater vælger at specialisere sig indenfor erhvervsret, fordi det er her, der er flest penge at tjene. Men for Tobias er det langt mere interessant at hjælpe den familie, kvinde eller mand, som har private udfordringer, der kræver ekstra hjælp og rådgivning.

Derfor valgte han ved opstart at fokusere på markedet for private klienter. En beslutning som medførte at flere satte spørgsmålstegn ved chancen for at overleve i advokatbranchen. Men når man kigger rundt på de to kontorer i henholdsvis Aarhus og Hørning, så bliver alle tvivl manet til jorden. Her er travlt og advokatkontoret beskæftiger i dag 16 personer fordelt på primært tre forskellige fag- og personaleområder. Og samtidig har Grotkjær Elmstrøm nye planer og tiltag som venter på snarlig implementering.

Tobias Grotkjær Elmstrøm
Tobias Grotkjær Elmstrøm

Medmenneskelighed og service er vejen til succes

Jeg tror en stor del af min succes skyldes, at det er lykkedes os med Grotkjær Elmstrøm et nedbryde de mange barriere, der ofte er omkring advokater. Og fordomme som fx at vi er utilgængelige, svære at snakke med og meget dyre at få rådgivning fra. Samtidig så yder vi en rigtig god service og har mere fokus på mennesket end på at tælle minutterne som går med rådgivning.

Og netop denne tilgang med fokus på god service er noget som advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm deler med 3R Kontor.

”Uanset hvor lidt eller hvor meget jeg har handlet hos 3R Kontor, så har deres service altid været den samme – meget høj og menneskelig – og jeg føler mig mødt og hørt”, fortæller Tobias.

”Samtidig så finder jeg også 3R Kontor attraktiv, fordi de tager et ansvar for miljøet – præcis som vi gør. Alle her i huset genbruger papir, som er printet – så længe der ikke er fortrolige oplysninger, kan vi jo sagtens skrive på bagsiden. Og så kan vi også bruge det som notespapir. Og det er jo også at gøre en forskel”, siger Tobias og smiler før han afslutter vores samtale.

Om Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm

I 2013 åbnede advokat Tobias Grotkjær Elmstrøm eget kontor.

Grotkjær Elmstrøm er et mellemstort advokatfirma med kontorer i Aarhus og Hørning, der er specialiseret i at rådgive private klienter.  Det som kendetegner firmaet er høj faglighed og ærlig rådgivning i øjenhøjde, med fair og oftest faste priser samt stor tilgængelighed.

Besøg Grotkjær Elmstrøm på deres hjemmeside: Advokatfirmaet-GE.dk