Som iværksætter og solo-selvstændig møder man ofte mange udfordringer. En af dem er, at man er alene. Om ansvaret. Beslutningerne samt opgaverne. Og oftest også alene på kontoret.

Det vil Mark Gregersen fra WorkInn gerne gøre noget ved. Derfor driver han sammen med Klaus Vejsager og Morten Munk Andresen WorkInn. WorkInn er Randers’ eneste iværksætterkultur som udover at tilbyde kontor- og mødelokaler til iværksættere, også har skabt en iværksætterkultur for at sikre en større overlevelsesrate for nystartede og mindre virksomheder.

“Kernen i vores kultur er gensidighed. Vi stiller krav til vores samarbejdspartnere. De skal bidrage med kompetencer. Men i lige så høj grad skal de bidrage socialt”, fortæller Mark.

Til gengæld faciliterer WorkInn mentorordning dels fra husets interne brugere dels med eksterne mentorer og konsulenter. Et tilbud som skal bidrage til succes og vækst hos de enkelte virksomheder. Samtidig er der adgang til interne netværksmøder samt forskellige sociale arrangementer som fx romsmagning, sommerfest, bordtennisturnering og julefrokost.

WorkInns store fokus på et socialt engagement adskiller sig markant fra andre tilbud om kontorfællesskaber. Et fokus som knytter brugerne tættere sammen og har medført, at de fleste udover arrangementer i huset også ses privat.

Unik kontorlandskab – unik placering

Stedet WorkInn tæller i dag 44 personer fordelt på 24 virksomheder. Lokalerne er placeret i et åbent og kreativt iværksættermiljø. Og udbuddet er tilpasset forskellige behov. Faciliteterne omfatter fortrolige kontorer, åbne kontorpladser, drop-inn pladser, møde- og lagerfaciliteter.

Med et mål om at minimere udfordringerne for iværksættere har WorkInn gjort det let at flytte ind. Alle kontorer er, såfremt det er ønsket, indrettet med faste møbler i form af hævesænke borde og kontorstol samt skuffebokse. Har man som ny bruger behov for at få flyttet møbler fra tidligere lokaler, hjælper WorkInn også med det i samarbejde med 3R Kontor.

Samtidig har WorkInns en unik placering ved knudepunktet Messingvej i Randers. Det gør det ekstra attraktivt at være en del af huset. Ca 25.000 biler passerer hver dag bygningens facade, hvor alle kan have logo og firmanavn eksponeret på storskærm. Et godt udstillingsvindue for både husets mangfoldighed – samt for den enkelte iværksætter som typisk ikke har de store midler til markedsføring.

Et fællesdrive om at gøre godt for andre

På samme måde som WorkInn differentierer sig på at være en iværksætterkultur, har 3R kontor valgt at differentiere sig på at tage et stort ansvar for miljøet og samfundet. Og det var centralt, da WorkInn skulle vælge leverandør af møbler. “Især 3R Kontors donationsprojekt, som giver skolen og institutioner mulighed for gratis møbler, tiltaler os meget. Det handler om at give noget tilbage – og det gør både vi og 3R Kontor gerne” fortæller Mark Gregersen.

Mark fremhæver udover donationsprojektet også 3R Kontors service. “Jeg er imponeret over deres hurtige levering, opsætning og montering. Samtidig har de mange produkter og udvider hele tiden sortimentet, for at kunne imødekomme mit behov som kunde. Jeg er meget tilfreds med vores samarbejde og stolt over at vi sammen gør en forskel”.

Besøg WorkInn